Najpredávanejšie pece na pizzu. Najlepšie recenzie má Domo
Domáca pizza? Mňam. Pec na pizzu bude pri jej príprave neoceniteľná. Ak vás pri výbere produktov zaujíma predovšetkým predajnosť, čítajte ďalej. Vychádzajúc z rebríčkov popularity na weboch ako Heureka, Alza, Nay a pod. som pripravila hodnotenie 5 najpredávanejších pecí na pizzu. Môj osobný názor môžete v komentároch na konci článku doplniť o svoje skúsenosti.
Najpredávanejšie pece na pizzu
Názov | Hodnotenie | Detail |
---|---|---|
Ariete 909 | Zobraziť produkt | |
G3 Ferrari G10006 Delizia | Zobraziť produkt | |
Domo DO9177PZ | Zobraziť produkt | |
Clatronic PM 3787 | Zobraziť produkt | |
Ariete Pizzeria 927/01 | Zobraziť produkt |
Značku Ariete mám spojenú s retro dizajnom. Samozrejme, neplatí to 100-percentne, ale čo sa pecí na pizzu týka, pôsobia mnohé z jej modelov ako z minulého storočia. Označujem to za plus, ale ide predovšetkým o záležitosť vkusu. Avšak prevedenie celkovo vyzerá trochu lacno. Táto pec na pizzu v sebe skrýva ohňovzdorný kameň, ktorý sa často nachádza v talianskych kamenných peciach, ide podľa mňa o pozitívum. Priemer platne 33 cm a príkon 1 200 W považujem za dobre čísla, veľmi príjemne ma prekvapila možnosť nastaviť teplotu od 120 do 400 °C v 5 krokoch. Čerstvú pizzu upečie za 4 min., mrazenú už za 2 min. Pec je nepopierateľne rýchla. Ovládanie pomocou 2 otočných koliesok sa mi zdá jednoduché, jedno slúži na nastavenie teploty, druhé na nastavenie času (do 30 min.). Výčitku mám k nastaveniu teploty, namiesto stupňov sú totiž na koliesku zobrazené čísla od 1 do 5. Lopatka v balení a možnosť v peci na pizzu pripravovať aj iné pokrmy sa mi pozdávajú. Dizajnovo neurazí, ale nevyčnieva, omnoho viac ako konkurencia neponúka.
Príkon 1 200 W, max. teplota 400 °C (nastaviteľná v 3 krokoch), žiaruvzdorný kameň a dizajn – G3 sa výrazne ponáša na pec na pizzu Ariete. Napriek rovnakému príkonu sa výkon líši. G3 pripraví mrazenú pizzu za cca 4 min. a pizzu zo surového cesta za cca 5 min., stále to nie je príliš dlho.Rýchlosť pečenia potvrdili aj spotrebitelia v recenziách. Časovač sa dá nastaviť len na 5 min., je to pomerne málo, vzhľadom na to, že sa dá využiť aj na prípravu ďalších pokrmov. Plusom je akustický signál upozorňujúci na koniec pečenia. Priemer platne 31 cm, dve praktické lopatky a kniha receptov v balení sú dobré parametre. Chýba mi automatické vypnutie, ale túto funkciu navyše nemá žiaden z modelov. Jednoduchý model, ale svoju úlohu splní.
Ak človek nebýva sám, málokedy pripravuje len 1 pizzu, tento model je populárny práve vďaka možnosti pripravovať 2 pizze naraz. Tomu je prispôsobený príkon, 2 300 W sa mi zdá naozaj veľa. Priemer platničiek je 30 cm, menej ako ponúka konkurencia, ale nepovažujem to za negatívum. Chválim max. teplotu 400 °C, čo je na prípravu pizze ideálne. Každá platnička sa dá nastaviť na inú teplotu. Aj v tomto prípade trvá príprava mrazenej pizze 2 min. a príprava čerstvej pizze cca 4 min. Súčasťou balenia sú 2 oceľové lopatky na pohodlnú manipuláciu s pizzou, to je pozitívum. Ako každá pizza pec, aj táto sa dá použiť na rozpekanie pečiva, toastov alebo pečenie focaccie, považujem to, samozrejme za plus. Nie je zlá, ak máte pizzu radi a pripravujete jej veľa, bude vhodná.
Mimoriadne lacná, tomu zodpovedajú aj parametre. Priemer 30 cm a príkon 1 450 W sú fajn, avšak už menej poteší možnosť nastaviť teplotu na 180 °C. Dokonca aj v rúre na pečenie dosiahnete vyššiu teplotu. Pečenie pizze, aj to len mrazenej, trvá až 12 min., oproti konkurencii je to výrazne vyššie číslo. Výhodu vidím v tom, že sa v tejto peci dajú pripravovať iné pokrmy, napr. palacinky, omeleta, tortilly alebo buchty. Výhodou je možnosť využitia pece ako panvice a pokrmy pripravovať s otvoreným vekom. Na rozdiel od predchádzajúcich modelov sú výhrevné telesá dve. V balení sa nachádza kniha receptov, čo poteší. Chýba mi informácia o povrchu platne, pripomína teflón a je nepriľnavý, ale čo ho presne tvorí, som sa nedozvedela. Domo funguje podobne ako sendvičovače, nemá žiadne ovládacie prvky, prístroj stačí len zasunúť do zásuvky. Regulátor teploty a časovač sú pritom v prípade pecí na pizzu základom. Pokiaľ hľadáte prístroj na prípravu čerstvej pizze, tento vhodný nebude.
Tento model ma zaujal dizajnom, konkrétne priezorom umožňujúcim pozorovať prípravu pokrmov. Príkon 1 200 W považujem za dostatočný, teplota sa dá nastaviť max. na 350 °C, toto číslo by mohlo byť vyššie. Teplota sa nenastavuje v krokoch, ale plynule, čo je podľa mňa negatívum. Ak by ste chceli menej ako 350 °C, budete musieť teplotu nastaviť náhodne. Časovač sa nastavuje v rozmedzí 0 až 15 min., na prípravu pizze to stačí, pri iných jedlách budete musieť improvizovať. Krájač a 2 lopatky v balení sú potešiteľnými detailami. Priemer 32 cm a doba pečenia pizze 5 min., to nie je najhoršie. Clatronic PM 3787 je podľa mňa dobrým hráčom a stojí za to nad ním uvažovať.
Moje tipy
Pri vôni a pomyslení na chuť čerstvo upečenej pizze sa mi zbiehajú slinky. Ak ste na tom rovnako, ale najpredávanejšie pece na pizzu vás nezaujali, môžete si vybrať z ďalších modelov. V prípade, že nemáte hlboko do vrecka, vás možno osloví domáca pec na pizzu Sage SPZ820BSS. Teplotu s ňou nastavíte až na 400 °C a môžete pripravovať mrazenú i čerstvú pizzu a aj iné dobroty. S Ooni Karu 16 môžete piecť pizzu na dreve alebo na plyne, a to až pri teplote 500 °C. Na vašej terase sa bude dobre vynímať moderná elektrická pec Cozze Pizza pec, ideálna na pizzu do veľkosti 34 cm.